Aleksandra Krčmar Ćulibrk

Primarijus gudačkog kvarteta TAJJ sa kojim od 1997. natupa na koncertima i festivalima u: Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Danskoj, Švedskoj. Sabirajući stečena iskustva sa istaknutim umetnicima: Ami Flammer, Ištvan Varga, Arnold Steinhard, Sandor Devich, kao i članovima Amadeus kvarteta, Alban Berg kvarteta, Bartok kvarteta, Chiligiran kvarteta, Daniel string kvarteta, Medici string kvarteta, Janaček kvarteta, Smetana kvarteta; i završavajući magistarske studije kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ladislava Mezeija, TAJJ pronalazi sopstveni umetnički izraz.

Osnovne studije je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasama tri eminentna profesora: Evgenija Čugajeva (Moskva/Beč), Dejan Bogdanović (Italija) i Manana Dugladze (Gruzija). U periodu studija bila je vrlo zapažen učesnik majstorskih kurseva violiniste Pavela Vernjikova (Portogruaro,Italija), čuvene violinistkinje i profesora Marine Jašvili (Moskovski konzervatorijum „P.I.Čajkovski“), violiniste Sretena Krstića (koncertmajstor Minhenske filharmonije), uglednog pedagoga, profesora violine na Kraljevskoj akademiji u Štokholmu i koncertmajstora „Royal Philharmonic orcestra“. 2007. godine završila magistarske studije iz violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Uroša Pešića.

1999.-2010. Koncertmajstor operskog orkestra Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i dobitnik je nagrade te intitucije za umetnički doprinos i izvođenje sola P.Sarasate- Ciganske melodije u okviru baletske predstave „Majerling“. Od 2007.-2013. koncertmajstor Festivalskog orkestra Kotor-ART, a kasnije i koncertmajstor Festivalskog orkestra NOMUS.

Sa gudačkim kvartetom TAJJ više puta bila u ulozi rezident ansambla za potrebe međunarodnih takmičenja „A.Eberst“ i „Memorijal I.Bajić“ u Novom Sadu.

Snimila deset kompakt diskova kamerne muzike. Snimila muziku za sledeće filmove: „Beli,beli svet“ (muzika-Boris Kovač, reditelj-Oleg Novković), film „LUDO&the shorts“(muziku je pisao Danski kompozitor Sun Kolster), kao i muziku za domaću seriju „Vere i zavere“ po knjizi Aleksandra Tišme.

Od 2010. zaposlena na Akademiji umetnosti Novi Sad na Katedri za kamernu muziku kao vanredni profesor predmeta Gudački kvartet.